NOVOSTI

Bavarska i njezine pivovare

Bavarska i njezine pivovare

admin

October 5th, 2019

No comments

Duga tradicija koja živi i danas. Stari vojvodski grad Erding znamenit je po pivarstvu već stoljećima. Na primjer, pivovara Fischer’s Stiftungsbräu potječe još iz 17. stoljeća, kada je šest pivovara dobilo od grada Erdinga pravo da proizvode pivo. Godine 1838., Joseph Fischer kupio je jednu od pivovara iz toga doba. Naslijedio ga je sin Friedrich, koji je ostao vjeran umijeću proizvodnje piva. Budući da Friedrich nije imao nasljednika, a uvijek je bio velikodušan, osnovao je Fischerovu dobrotvornu zakladu 1891. godine.

Od brojnih pivovara koje su se nekoć nalazile u ovom vojvodskom gradu, u 20. stoljeću preostale su samo dvije – Fischer’s Stiftungsbräu i ERDINGER Weissbräu. Da bi sačuvao stoljetnu pivovaru i njezinu staru baštinu proizvodnje piva, Werner Brombach, vlasnik ERDINGER Weissbräu, srednje velike obiteljske pivovare, kupio je tvrtku 1991. godine. Pivovara Fischer’s Stiftungsbräu danas je podružnica pivovare ERDINGER Weissbräu.

Pivovara je i dalje predana društvenoj odgovornosti svoje zaklade. Od svake prodane litre piva STIFTUNG Hell, jedan cent odlazi u dobrotvorne svrhe za regiju Erding.

Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo promovirati jedan takav brand.

Zavirite u galeriju i pogledajte što smo radili.

Comments are closed.